Leegruimingen Woningontruimingen Blog

Woningontruimingen Blog is onderdeel van Ontruimingsbedrijf Lumpex v.o.f leegruimingen.nl

Woningontruiming na overlijden van een dierbare

13 april, 2020 | Woningontruiming

Een woningontruiming na overlijden van uw dierbare.

Wat houd een woningontruiming in en hoe pakt u dit proces vol emoties aan.

De onmacht, de emoties en de gedachten die uitvoering vrij wel onmogelijk maken en toch moet het gebeuren. Voor de een is het makkelijker als voor de ander. De spullen waar de ene niks aan hecht kunnen voor de andere veel emoties oproepen.

Een woningontruiming doe je samen (maak een afspraak)

Maak met uw dierbare een afspraak en kom samen in de woning van de overledene. Trek genoeg tijd uit om samen door de woning te lopen en zorg voor (BV) kleur stickers. Neem de tijd en geef een voor een aan wat u graag zou overnemen en waarom het voorwerp zo veelwaarde voor u heeft. Ga zo allemaal een voor een de voorwerpen langs en houd de voorwerpen waar meerdere in geïnteresseerd zijn apart. Geef ieder voorwerp een sticker met de naam van de persoon die het voorwerp overneemt of kies een kleur per persoon.Neem de spullen waar men geen dubbele interesse in heeft mee naar huis en laat de andere spullen apart in een ruimte bij elkaar. Ga vervolgens samen zitten en maak een afspraak om de woning te gaan ontruimen, bespreek wie wat gaat doen en regelen.

* Afval container huren

* Indien van toepassing contact opnemen met de verhuurder

* Moet de vloerbedekking, laminaat er uit? Is het verlijmd? (zelf doen of uitbesteden)

* Samen doen of het werk uitbesteden naar een woningontruimingsbedrijf

* Spullen weggeven naar (BV) een kringloopwinkel

 

Samen starten met de woningontruiming

Zorg dat u altijd met meerdere mensen tegelijk gaat ontruimen en zorg dat de container op de dag van start aanwezig is.Zorg dat u genoeg inpakmateriaal heeft voor de spullen die niet weg worden gegooid en plaats deze in een aparte ruimte bij de spullen die u samen apart heeft gehouden wegens dubbele interesse. Vervolgens werkt u van boven naar beneden kamer voor kamer af. Maak de kamer leeg en poets er indien nodig doorheen. Sluit de ruimte en ga door naar de volgende ruimte. Zo werkt u iedere ruimte af. Klinkt allemaal simpel maar het moet wel gebeuren. Op het laatste als alles is gedaan komt u weer samen en neemt u nog een keer goed door wie de spullen mee neemt die er extra bij zijn gekomen en vind een oplossing voor de spullen met dubbele interesse.

 

Waarom samen de woning ontruimen

Met 2 handen doet u veel maar niet alles. Daarnaast is het voor de veiligheid zou er iets gebeuren dan bent u niet alleen. U zou (BV) van de trap kunnen vallen, door uw rug kunnen gaan, enkel verzwikken en nog zo veel meer. Daarnaast komt er geen ruzie als er dingen missen, verdwijnen. Een familie kan nog zo hecht zijn maar veel ruzies ontstaan na het verdelen van spullen bij het overlijden van een dierbare.

 

Hoe vul ik de container

Vaak verkijkt men zich op de hoeveelheid afval en start men vanaf start al verkeerd met het vullen van de container wat er voor kan zorgen dat u straks met extra kosten komt te zitten wel dat dit misschien niet nodig is. Benut iedere vrije ruimte van de container!

 

Niet fit genoeg besteed het uit

Indien u het werk samen te licht opneemt raad ik aan om de spullen die voor u alle belangrijk zijn er uit te halen en het werk uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf. Eenmaal gestart en u krijgt het zelf niet voor elkaar kost het u straks niet alleen tijd en veel energie maar ook extra geld.

 

Woningontruiming Lumpex v.o.f

Indien u graag informatie ontvangt over de kosten, werkzaamheden van een woningontruiming kan u een vrijblijvende offerte aanvragen. Aangezien wij ook een grote Kringloopwinkel hebben kunnen wij vaak de kosten laag houden door spullen met waarde te compenseren met de rekening. leegruimingen.nl